Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Tι έχει στο μυαλό της κάθε κομψή γυναίκα κάθε πρωί όταν ντύνεται


gia-ginekes-me-stil-gialia-iliou-jimmy-choo-e1389886690999

Δεν είσαι σίγουρη ποιο είναι το προσωπικό σου στιλ; Μπορείς να το ανακαλύψεις. Η μόδα είναι κάτι περισσότερο από τα ψώνια. Είναι να αναπτύσσεις την αισθητική σου μέσα από τα παγκόσμια ερεθίσματα, είτε αυτό σημαίνει να διαβάζεις ευρέως, είτε να εξελίσσεις τη φαντασία σου μέσα από ταινίες, ταξίδια, τέχνη, φωτογραφία. H αλήθεια είναι ότι το γούστο ή το έχεις ή δε το έχεις. Μπορείς όμως να ακολουθήσεις κάποιες βασικές συμβουλές ώστε να είσαι σικ από το πρωί μέχρι το βράδυ.


Μερικές βασικές συμβουλές:
Να ντύνεσαι ανάλογα με τις περιστάσεις
Ωραίο στιλ είναι αυτό που πηγάζει από την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής μας. Σκέψου τι έχεις προγραμματίσει μέσα στην ημέρα, που πρόκειται να πας και πως θα ήθελες να κινηθείς εκεί για να διαλέξεις κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα. Επέλεξε άνετα και απλά ρούχα που μπορούν να μεταμορφωθούν με πιο περίεργα αξεσουάρ. Πάντα να θυμάσαι όμως ποια είσαι και που πας.


Να σκέφτεσαι από πριν τι θα φορέσεις
Ενώ οι περισσότερες κομψές γυναίκες ισχυρίζονται στα social media ότι πραγματικά ξύπνησαν και φόρεσαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (ενώ στην πραγματικότητα δείχνουν τέλειες) να είσαι σίγουρη ότι έχει προηγηθεί σχεδιασμός. Σκέψου από το βράδυ τι θα φορέσεις την επόμενη μέρα, έτσι ώστε να είναι μελετημένο και άψογο το στιλ σου και να μην καθυστερείς το πρωί ψάχνοντας, και φορώντας ότι βρίσκεις μπροστά σου.


Κάθε σύνολό σου να είναι ισορροπημένο
Η ισορροπία είναι το Α και το Ω στο στιλ γι’ αυτό να τη λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου όταν ντύνεσαι. Αν πρόκειται να φορέσεις κοντή φούστα, συνόδευσε τη με ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια. Ένα τοπ με ντεκολτέ, χρειάζεται μακριά μανίκια ή ανδρικό παντελόνι για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει και ο Michael Kors χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα την τροφική αναλογία, «Αν πρόκειται να φας πλούσιο επιδόρπιο, τότε θα φας κοτόπουλο για κυρίως πιάτο». Ύστερα χρειάζεσαι τα κομμάτια κλειδιά του συνόλου σου – τα ενδιαφέροντα παπούτσια, το vintage κεντημένο φουλάρι – κάτι που να αντιπροσωπεύει το προσωπικό σου στιλ.


Προσάρμοσε τις τάσεις της μόδας στο προσωπικό σου στιλ
Οι τάσεις της μόδας απευθύνονται σε διαφορετικούς σωματότυπους, είναι πολλές φορές αστείες και έχουν ημερομηνία λήξης μέχρι να επανέλθουν μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Προσέγγισέ τες έξυπνα επιλέγοντας εκείνες που ταιριάζουν στο δικό σου σώμα και στιλ. Αν θέλεις να έχεις μία διαχρονική γκαρνταρόμπα, καλό είναι να μην επενδύεις πολύ σε συγκεκριμένες εφήμερες τάσεις, αλλά να ενσωματώνεις κομμάτια κλειδιά από αυτές στην εμφάνισή σου που θα κάνουν το στιλ πιο ενημερωμένο.

cosmopolitan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου