Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 18 πιο 'δυστυχισμένες' χώρες στον κόσμο


Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; Δείτε την κατάταξη με βάση τα στοιχεία του CIA World Factbook
Είναι δύσκολο να επιβιώσεις όταν δεν έχεις δουλειά και το κόστος ζωής αυξάνεται. Βασισμένος στην απλή αυτή αλήθεια, ο Άρθουρ Οκούν συνέλαβε τον «Δείκτη Δυστυχίας», ο οποίος ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από το άθροισμα του πληθωρισμού και της ανεργίας μιας χώρας. Όσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο, τόσο πιο «δυστυχισμένη» είναι μια χώρα.

Οι επικριτές του δείκτη τονίζουν ότι, σύμφωνα με μελέτες, η ανεργία επηρεάζει την ευτυχία (ή μάλλον τη δυστυχία) περισσότερο από τον πληθωρισμό. Όμως, όλοι συμφωνούν στο ότι τόσο η ανεργία όσο και ο πληθωρισμός είναι κακό να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Σας παρουσιάζει τη λίστα με τις 18 πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου, βασισμένη σε στοιχεία από το CIA World Factbook. Η χώρα μας βρίσκεται στην 11 θέση.


 

18. ΤΥΝΗΣΙΑ

Δείκτης Δυστυχίας: 20,1
Πληθωρισμός: 4,9%
Ανεργία: 15,2%
Η Τυνησία ήταν κάποτε το success story της Βόρειας Αφρικής, αλλά πλέον αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων ύστερα από την επανάσταση του 2011, όπως ο έλεγχος του προϋπολογισμού και η δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού κλίματος.

 

17. ΤΖΑΜΑΙΚΑ

Δείκτης Δυστυχίας: 20,7
Πληθωρισμός: 7,1%
Ανεργία: 13,6%
Η οικονομία της Τζαμάικα βασίζεται στον κλάδο των υπηρεσιών, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο τουρισμός. Δυστυχώς, η χώρα μαστίζεται από την εγκληματικότητα, τη διαφθορά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας – που τροφοδοτούν περαιτέρω την εγκληματικότητα.

 

16. ΚΡΟΑΤΙΑ

Δείκτης Δυστυχίας: 20,8
Πληθωρισμός: -0,2%
Ανεργία: 21%
Η Κροατία τα πάει σχετικά καλά σε σχέση με τις υπόλοιπες πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε να επανέλθει από την επιβράδυνση που έφερε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Το επενδυτικό κλίμα παραμένει ασταθές ενώ οι περιφερειακές ανισότητες εντείνονται.

 

15. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δείκτης Δυστυχίας: 20,9
Πληθωρισμός: 12,1%
Ανεργία: 8,8%
Η ουκρανική οικονομία επλήγη βαθύτατα κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση, επανήλθε το 2010, και μετά κατέρρευσε ύστερα από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Η διαφθορά σε πολιτικό επίπεδο και η έλλειψη αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων συνεχίζουν να καθηλώνουν τη χώρα.

 

14. ΜΟΓΓΟΛΙΑ

Δείκτης Δυστυχίας: 21,7
Πληθωρισμός: 12,9%
Ανεργία: 8,8%
Η οικονομία της Μογγολίας αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμους κινδύνους εξαιτίας των προβληματικών δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών της κυβέρνησης, που οδηγούν σε υψηλό πληθωρισμό.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ

 

Πηγή: Fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου