Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Αδειάζουν» την ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι της για τις «μαϊμού» ζωντανές συνδέσεις!

Δηλώνουν άγνοια και ζητούν να διερευνηθεί το θέμα


Θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο έχει προκαλέσει η κοροϊδία της ΕΡΤ να «πασάρει» στο πρωινό δελτίο ειδήσεων δήθεν ζωντανές συνδέσεις, οι οποίες είχαν γίνει… το προηγούμενο βράδυ, στο κεντρικό δελτίο.
Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις οι ζωντανές συνδέσεις ήταν «μαϊμού» και, μάλιστα, σε μία ακουγόταν και ένα... «μάλιστα» από τον οικοδεσπότη του κεντρικού δελτίου, Πάνο Χαρίτο, που τη στιγμή της προβολής δεν ήταν στο πλατό. Σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, η δημόσια τηλεόραση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως υπήρξε μόνο ένα περιστατικό, το οποίο αποδίδει σε… λάθος συνεννόηση.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Γιάννης Τρούπης, που εμφανίζεται σε μία από τις δήθεν live συνδέσεις, ξεκαθαρίζει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό και ζητά από τη διοίκηση της ΕΡΤ να διερευνηθεί άμεσα το θέμα, που είναι αντίθετο με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

«Με έκπληξη διάβασα σήμερα σε αναρτήσεις ιστοσελίδων το θέμα με τίτλο “Με ‘’μαϊμού’’ ζωντανές συνδέσεις βγάζει τα πρωινά δελτία ειδήσεων η ΕΡΤ”, όπου εμπλέκεται και το όνομα μου. Ήδη επικοινώνησα με τη διοίκηση της ΕΡΤ και εξέφρασα την ανάγκη άμεσης διερεύνησης του θέματος, το οποίο είναι αντίθετο στους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σημείωσα επίσης ότι ουδεμία γνώση, ενημέρωση, αλλά και εμπλοκή έχω με το ζήτημα αυτό», έγραψε, χαρακρηριστικά, ο δημοσιογράφος.


www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου