Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Οι τζιχαντιστές αιματοκύλισαν τη Νίκαια


Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

O Γαλλοτυνήσιος οδηγός-διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη και για να μπορέσει να «σπάει», υποστήριξε ότι μεταφέρει παγωτά​

Συνολικά 84 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και 202 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 52 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 10 παιδιά και έφηβοι. Δράστης του μακελειού ήταν ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό που παρέσυρε εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλιακή οδό της γαλλικής πόλης για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Βαστίλης». Ο εξτρεμιστής έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έχοντας φωνάξει -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- «O Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar). Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον 31χρονο άνδρα, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αυτές πό αστυνομικές πηγές.

O Γαλλοτυνήσιος οδηγός-διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη και για να μπορέσει να δημιουργήσει ρήγμα στα μέτρα ασφαλείας, υποστήριξε ότι μεταφέρει παγωτά.



Τα μηνύματα στο Twitter






Συλλήψεις υπόπτων


Την ίδια ώρα στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκονται τέσσερα άτομα από το περιβάλλον του Τυνήσιου δράστη. Η πρώην σύζυγός του, η οποία συνελήφθη την Παρασκευή, εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση.

Από τους τέσσερις συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν διευκρινίστηκε από δικαστική πηγή, ο ένας συνελήφθη την Παρασκευή και οι τρεις άλλοι το πρωί του Σαββάτου.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου